Berba maslina

Topli jesenski dani i sunčano vrijeme poslužili su našim mališanima da se iskušaju u tradicionalnom običaju istarskog zavičaja – berbi maslina. U sklopu projekta „Udori i gušti našega kraja“ kojeg su skupine „Leptirići“ iz područnog odjeljenja Vinež i „Loptice“ iz Centralnog vrtića počele provoditi ove pedagoške godine, posjetili su kamp Maslinicu u Rapcu. Djeca su sudjelovala u berbi maslina, filtriranju maslina te su upoznata s domaćim sortama maslina koje rastu u našem kraju.

A skupine područnog odjeljenja Stari Grad „Žirafice“ i „Le Olive“ istoga su tjedna posjetile obiteljski maslinik obitelji Pavlović u Brovinjama. U masliniku su ih dočekale grabljice kao i istali potrebni rekviziti za branje maslina i nije preostalo ništa drugo nego odmah krenuti na posao! Vrijedna dječica bila su od velike pomoći, a za nagradu su se okrijepila domaćim slasticama i kompotom od domaćeg voća obitelji Pavlović.

Hvala svima koji su omogućili našim mališanima ovo divno iskustvo te smo sigurni kako će maslinova ulja ove godine biti za čistu peticu! 🙂