Koračajući mjesecom rujnom

Sredina mjeseca rujna polako se bliži, a nama prolaze dani u upoznavanju naših novih mališana i njihovih obitelji. Posebno nas vesele i susreti s djecom koja su dulje vrijeme boravila izvan vrtića te su se sada ponovo vratila. Znamo kako svaka promjena zahtjeva prilagodbu te kako počeci nisu uvijek jednostavni, te stoga djeci pristupamo s posebnom nježnošću i strpljenjem. Kako bi ih bolje razumjeli, važno je ponekad stati, obući cipele djeteta te svijet pogledati njegovim očima. Vjerujemo da će vam u tome pomoći tekst naše psihologinje, Adaptacija iz perspektive djeteta.

Svjesni odgovornosti koju imamo, u novu pedagošku godinu krenuli smo poštujući upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja te se ovim putem zahvaljujemo svim roditeljima koji se pridržavaju propisanih mjera te nam pomažu da očuvanje zdravlja naših mališana, ali i cijele zajednice, ostane svima prioritet.

A naše odgojiteljice koje svakodnevno brinu o našim najmlađima najbolji su dokaz kako je uz pozitivan stav i pozitivno razmišljanje lakše prebroditi svaku situaciju u kojoj se nađemo.

Pedagoška godina kod nas je započela veselo od prvog dana kada su s osmijehom došla djeca upisana prošle pedagoške godine. Djeca i roditelji radovali su se ponovnom susretu i druženju kao i mi odgojitelji. Također možemo reći kako su i novoupisana djeca uspješno prihvatila novo okruženje, djecu i nas. Maksimalno se trudimo poštivati propisane epidemiološke mjere, ali isto tako, još se više trudimo djeci pružati ljubav, sigurnost, te zadovoljiti sve njihove potrebe. Privikli smo se na novu situaciju, ali ne dopuštamo da ona utječe na naš odgojno obrazovni rad i posao koji najviše volimo i za koji smo se opredijelili, izjavile su odgojiteljice jasličke skupine „Pačići“, Leina Buršić i Sanja Živić.

Usprkos izazovima koje je pred nas postavila ova nova i neobična pedagoška godina, veselimo se susretu i druženju s našom djecom. Ni korona nas ne može spriječiti da se smijemo, veselimo, istražujemo, saznamo nove stvari i steknemo nova iskustva. Iako smo donedavno mislili da nas je previše obuzela moderna tehnologija, sada će nam odlično poslužiti da i dalje ostvarujemo kvalitetne kontakte i suradnju s roditeljima. A također smo više nego ikad svjesniji važnosti boravka u prirodi pa će nam to biti glavna inspiracija i vodilja u našem radu kako bismo svi skupa ostali zdravi i sigurni, poručile su odgojiteljice „Rabačkih delfina“, Katarina Đapić i Tina Šegan.

Kao i svakog rujna, započeli smo hrabro još jedno putovanje s našim najmlađima. Svakodnevni osmjesi, zadovoljstvo i veselje na dječjim licima, nestrpljivost da se ponovno druže sa svojim prijateljima, dokaz su da nam je mjesto baš ovdje – u vrtiću. Veselimo se i vjerujemo da će nam i ova godina, bez obzira na trenutnu situaciju, donijeti mnogo pozitivnih iskustava. Zajedno s vama roditeljima znamo da to možemo, ohrabrile su odgojiteljice talijanske skupine „Le Olive“, Iris Vlačić i Ingrid Mileta.