Od sada i prošireni „Klub očeva Rastimo zajedno“ u našem vrtiću

Programi podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“ provode se u našem vrtiću od 2017. godine kada je vrtić dobio svoj prvi tim educiran za provođenje ovog Programa. Od tada do danas, u našem je vrtiću proveden ciklus „Rastimo zajedno“ namijenjen roditeljima djece do 4. godine života, zatim „Rastimo zajedno Plus“ namijenjen roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju, te „Klub očeva Rastimo zajedno“, namijenjen očevima djece predškolske dobi. Važnost ovakvog oblika podrške roditeljstvu prepoznao je i Grad Labin te se svi ciklusi održavaju uz financijsku podršku Labin Zdravog Grada.

Svake godine, tim „Rastimo zajedno“ našeg vrtića u sastavu psihologinje Anne Goreta Giannini te odgojiteljica Dajane Dobrić i Besime Hamzić, sudjeluje na konferencijama „Rastimo zajedno“, nadograđuje svoja znanja i educira se za dodatne cikluse koje Centar Rastimo zajedno nudi. Ovih su dana tako sudjelovale na on-line edukaciji koja im omogućuje provođenje novog, proširenog programa „Kluba očeva“ koji umjesto 4, od sada broji 7 radionica. „Novi Klub očeva uključuje jednu dodatnu radionicu na kojoj očevi dolaze zajedno s djecom, zatim jednu radionicu na koju dolaze samo majke djece, odnosno partnerice očeva uključenih u Program, te jednu radionicu za stručnjake u vrtiću s ciljem povećanja znanja o važnosti očinske uloge u ranom djetinjstvu“, objasnile su voditeljice te iskazale svoje zadovoljstvo uvedenim novinama.

Osvrnule su se i na ciklus „Rastimo zajedno“ koji je ove godine bio u tijeku, ali je zbog nepovoljnih epidemioloških uvjeta prekinut. „Iznimno nam je žao što smo ovogodišnji ciklus koji je započet s velikim entuzijazmom morali prekinuti. Roditeljima uključenim u Program obećale smo prednost pri ponovnom uključivanju u novi ciklus s kojim ćemo krenuti čim nam epidemiološki uvjeti to budu dozvoljavali. Briga o zdravlju svima nam je na prvom mjestu, a ako nam radionice nisu mjesto na kojem ćemo biti opušteni, sigurni i bezbrižni, onda je teško očekivati i da ćemo sa njih odlaziti zadovoljni, ispunjeni i bogatiji za nova znanja. Veselimo se stoga sigurnijim vremenima i novim lijepim pričama koje čekaju na nas.“

Obzirom na velik interes roditelja te ograničen broj sudionika na radionicama, pozivamo zainteresirane roditelje da nam se već sada jave na mail psihologinja@dvlabin.hr ili broj telefona 099 3969 821 te rezerviraju svoje mjesto na jednom od budućih ciklusa za kojeg su zainteresirani.