Predstavili smo se na konferenciji „Zajedno s Vama do zdravlja“

Posljednje dvije pedagoške godine u skupini „Le Olive“ iz područnog odjeljenja Stari grad provodimo projekt s naglaskom na tjelesnoj aktivnosti, odnosno kretanju djece predškolske dobi pod nazivom „Hoditi i zdravi biti“. Upravo su prezentacijom ovog projekta odgojiteljice Iris Vlačić i Ingrid Mileta predstavile naš vrtić 4. travnja 2019. godine na 6. Konferenciji „Zajedno s Vama do zdravlja“ u Bujama, koju svake godine organizira Zavod za javno zdravstvo IŽ. Cilj Konferencije je prikazati primjere dobre prakse što su naše odgojiteljice uspješno uradile. Predstavile su razne aktivnosti koje su s djecom i roditeljima provodili tijekom posljednje dvije godine – vježbanje na otvorenom i zatvorenom prostoru, posjete Sportskom centru Franko Mileta, konjičkom klubu Astra, sudjelovanje na Istarskoj zimskoj ligi u trčanju, Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, manifestaciji Girotondo dell’amicizia, zimovanju, treningu mažoretkinja, gradskoj manifestaciji Hoditi i zdravi biti, pješačenju na Skitači, pa čak i organizacijom završnog izleta – raftingu na rijeci Kupi.

Neumorne „Le Olive“ napominju kako ovdje nije kraj, već i dalje nastavljaju s radom na ovom projektu. Važno je da dijete odmalena usvoji pozitivan stav prema tjelesnoj aktivnosti, tjelesnom vježbanju i sportu, te da isti njegujemo kako bi dijete steklo ispravne, poželjne i zdrave navike koje će ga pratiti tijekom cijeloga života.

Zahvaljujemo se kolegicama Ingrid Mileta, Iris Vlačić i Biljani Kvalić na uloženom trudu i čestitamo im na uspješnoj realizaciji projekta. 🙂