Pregačica pričalica priča Priču o staroj voćki

Prošlog nas je tjedna u područnom odjeljenju Vrećari posjetila “Teta pričalica” koja je djeci na vrlo interesantan način ispričala priču o kralju koji je u svome vrtu imao veliko drvo jabuke, ali je drvo pomalo ostarjelo i nije više davalo lijepe plodove kao nekada. Kralj je odlučio posjeći drvo, ali onoga trena kada je donio odluku i vrtlaru naredio da ispili drvo, kralj se teško razbolio. Šumske su se životinjice ujedinile i poduzele sve da spriječe sječu stare jabuke. Kralj, iscrpljen od bolesti, bespomoćno je ležao u svome dvorcu. Za to vrijeme male su pčelice vrijedno oplođivale cvjetove jabuke kako bi ona ponovo davala zdrave plodove. Kada su oporavile jabuku, odlučile su i kralju pomoći da ozdravi pripremivši mu najzdraviji med na svijetu. I tako bi… Kad je jabuka počela zriti i kralj ozdravi čudesnim pčelinjim medom.

Djeci je priča interpretirana na vrlo veseo i interaktivan način. Nakon što im je i samima ponuđeno kušanje meda, svatko je dijete iz “čarobne škrinjice priča” odabralo po jedan predmet koji je simbolično predstavljao njegovu ulogu u interpretaciji Priče o staroj voćki. Cilj priče bio je senzibilizirati djecu na važnost očuvanja prirode i blagodati koje nam ona pruža. Interaktivni način omogućio je djeci da budu sukreatori priče te na taj način izravno uče i razvijaju svoje socijalne i govorne vještine.

Autorica ove priče je Sandra Vlahov mag.prim.educ, odgojiteljica iz Dječjeg vrtića Pazin. Zahvaljujemo se dragoj kolegici Sandri i veselimo se nekoj novoj zajedničkoj suradnji! 🙂