Tko radi kao pčela, može postići velika djela!

Kroz proteklih sedam godina, u našem se vrtiću velika važnost pridaje medu kao zdravoj namirnici čiju je konzumaciju poželjno poticati kod djece počevši već iz jaslica. Svake godine, minimalno dvije odgojne skupine priključe se projektu vezanom upravo uz med, važnost konzumacije meda i njegovog utjecaja na zdravlje. Upravo iz tog razloga, med je prisutan svakodnevno i u našem vrtićkom jelovniku.

Ove godine u tijeku je projekt „Pčele i med“ kojeg provode skupine „Tratinčice“ i „Ježići“, a kojima je pripala čast da svečano otvore 4. Dane meda Labinštine u subotu 23. studenoga u maloj dvorani SC Franko Mileta. Nastupom djece i radionicom koju je vodila vrtićka zdravstvena voditeljica, zapravo su zaokružene sve ostvarene aktivnosti koje su se u proteklih mjesec dana provodile u vrtiću. Prezentirani su i plakati koje su djeca izradila sa svojim odgojiteljicama, a koji prikazuju kako nastaje med, koji su sve pčelinji proizvodi i što zapravo rade male pčelice.

Kao i svake godine, ostvarena je i suradnja s lokalnim pčelarima, pa je tako gosp. Saša Dermit posjetio nače vrtićarce i održao im edukativnu i interaktivnu radionicu o važnosti pčela u prirodi, pčelinjoj zajednici, poslu pčelara te značaju pčelinjih proizvoda za zdravlje ljudi.