U našem vrtiću od ove godine moguće pohađati radionice za roditelje „Rastimo zajedno Plus“ i “Klub očeva Rastimo zajedno”

Nakon što je naš vrtić prošle godine dobio svoj prvi tim za provođenje Programa radionica za roditelje “Rastimo zajedno”, te nakon iznimno uspješne provedbe prvog ciklusa kojom su naše voditeljice ishodovale i službene licence za daljnje provođenje ovog Programa, iz vrtića i ove godine nastavljamo s dobrim vijestima.

Naime, na trodnevnoj edukaciji u Rovinju namijenjenoj stručnjacima za rani razvoj održanoj od 16. – 18. lipnja u Dječjem vrtiću „Neven“ u Rovinju, psihologinja Anna Goreta Giannini i odgojiteljica Dajana Dobrić osposobile su se za provođenje Programa “Rastimo zajedno Plus” te “Klub očeva Rastimo zajedno”.

“Cilj nam je unaprijediti kvalitetu vrtića, a želja da naš vrtić postane mjesto gdje će roditelji moći uz stručno vodstvo i podršku osnaživati svoju roditeljsku ulogu i pritom se ugodno osjećati” poručile su voditeljice ohrabrujući time roditelje na uključivanje u radionice.

Radionice “Rastimo zajedno Plus” namijenjene su roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju koji, suočeni s otežanim uvjetima podizanja svoje djece, imaju pojačane potrebe za informacijama i za osobnim osnaživanjem, te im je dodatna podrška i izmjena iskustava u grupi s drugim roditeljima koji imaju djecu s teškoćama iznimno dragocjena.

Radionice „Klub očeva Rastimo zajedno“ namijenjene su očevima predškolske djece, odnosno osobama koje imaju ulogu oca u djetetovom životu, a posebna se pažnja na radionicama posvećuje ulozi oca u ranom djetinjstvu zbog toga što očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaj u prvim godinama života daju jedinstveni doprinos djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju.

Roditelji Labinštine tako će se po prvi puta u našem gradu imati prilike uključiti u ovu vrstu programa usmjerenu na pružanje podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu, a oba ciklusa radionica održat će se u 2018. godini. Radionice „Rastimo zajedno Plus” započet će u rujnu, a sastojat će se od jedanaest konceptualno i tematski povezanih radionica koje će se održavati jednom tjedno u trajanju od dva sata.

Radionice „Klub očeva Rastimo zajedno“ započet će već u lipnju, a sastojat će se o četiri dvosatne radionice raspoređene kroz četiri tjedna. Detaljne informacije o Programu „Kluba očeva“, datume održavanja radionica te način na koji se mogu prijaviti, zainteresirani će očevi dobiti već krajem ovog tjedna te Vas stoga ljubazno pozivamo na praćenje mrežnih stranica vrtića i lokalnih medija.