Završnim priredbama mali humanitarci zaokružili sudjelovanje u projektu „Škole za Afriku“

Kako se približava kraj pedagoške godine, tako su i odgojiteljice i dječica engleskih skupina „The Cubes“ i „The Rainbows“ priveli kraju sudjelovanje u UNICEF-ovom humaniratnom projektu „Škole za Afruku“. Tijekom cijele godine educirali su se o dječjim pravima, životu djece na afričkom kontinentu, njihovim potrebama i mogućnostima, istovremeno razvijajući empatiju i humanitarnost.

Prikupljanjem novčanih sredstava tijekom cijele godine u UNICEF-ovim kasicama prasicama, organizirajući božićnu i uskršnju humanitarnu prodaju te održavanjem završnih priredbi na kojima su se također sakupljali dobrovoljni prilozi, mališani su uspjeli sakupiti sveukupno čak 6,650kn! Prikupljen novac upotrijebit će se za izgradnju i obnovu škola i sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja u Burkini Faso.

Veliko hvala odgojiteljicama Ivani Nikić, Sabini Tutiš Tubaković, Ivani Škopac i Stefani Kapel na velikom angažmanu i želji da djeci usade prave životne vrijednosti već od najranijih nogu. Također se zahvaljujemo vrijednim roditeljima koji su svojim trudom i angažmanom omogućili da ova lijepa priča ne ostane samo u vrtiću, već da prijeđe i u njihove domove.

Poticanje humanitarnosti, empatije i brige za potrebite pomaže djeci da odrastaju osjećajući se važnima, vrijednima i korisnima. Šaljemo im poruku da i oni već tako mali mogu činiti dobro i pružamo im priliku da osjete istinsku radost davanja. Sada već i oni znaju da ono što drugome od srca daješ, dvostrukim ti se dobrom vraća.