Skip to main content

Briga o zdravlju u dječjem vrtiću

O zdravlju djece u vrtiću posebno se brine zdravstvena voditeljica. To je osoba koja je završila studij sestrinstva na Medicinskom fakultetu i ima kompetencije da se brine o zdravlju djece, prehrani, vrši antropometrijsko mjerenje djece, brine o kronično bolesnoj djeci, vrši praćenje pobola djece, vodi individualne zdravstvene kartone djeteta, kontrolira procjepljenost, nadzire provođenje HACCP sustava, pruža hitnu pomoć u slučaju ozljede djeteta, planira i provodi zdravstveni odgoj djece, roditelja i odgojitelja i još mnogo drugih poslova, a tiču se zdravlja djece i djelatnika.

U našem vrtiću trudimo se da djeca što ranije počnu usvajati zdrave životne navike. Kontinuirano provodimo zdravstveni odgoj kroz predavanja i radionice u suradnji sa drugim stručnjacima i ustanovama, najčešće liječnicima, medicinskim sestrama, studentima stomatologije i medicine, Crvenim Križem itd.

Za bilo kakvo pitanje ili nedoumice vezane za zdravlje vašeg djeteta, stojim vam na raspolaganju i slobodno me možete kontaktirati osobno, telefonski ili preko vaših odgojiteljica u vašoj odgojnoj skupini.

Radujem se zajedničkoj suradnji!

 

Nadija Žufić Rudan, zdravstvena voditeljica