Četvrta godina sudjelovanja u programu „Škole za Afriku“ uspješno privedena kraju

Približavanjem kraja pedagoške godine, došlo je vrijeme i za privođenje kraju aktivnosti vezanih uz program „Škole za Afriku“. Tri odgojne skupine našeg vrtića, „Kapljice“, „Krijesnice“ i „Rabački delfini“, tijekom cijele godine educirali su se o dječjim pravima, životu djece na afričkom kontinentu, njihovim potrebama i mogućnostima, razvijajući istovremeno empatiju i humanitarnost.

Prikupljanjem novčanih sredstava tijekom cijele godine u UNICEF-ovim kasicama prasicama te organizacijom humanitarnih akcija kojih je sveukupno bilo čak devet, uspjeli su prikupiti 5.132,00kn koje smo uplatili UNICEF-u. Prikupljen novac upotrijebit će se za izgradnju i obnovu škola i sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja na Madagaskaru.

Veliko hvala odgojiteljicama Karmen Brezac, Danijeli Dobrić, Ivani Višnjić, Snježani Desančić, Katarini Đapić i Tini Šegan na trudu i želji da djeci usade prave životne vrijednosti već od najranijih nogu. Hvala i odgojiteljima susjednih skupina koji su se priključili humanitarnim akcijama i podržali naše „Kapljice“, „Krijesnice“ i „Rabačke delfine“. I naposljetku hvala svim roditeljima koji su program nesebično podržali i pomogli nam da kod dječice zajednički razvijamo empatiju i humanitarnost, pružimo im priliku da osjete istinsku radost davanja, kao i da odrastaju osjećajući se važnima, vrijednima i korisnima.

Za kraj, pogledajte ovdje video uradak naših “Kapljica” koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima! 🙂