Skip to main content

Gric i grec ne moru mi nic jer in s četkicon i paston recen iš

Dragi roditelji,
u mjesecu siječnju neposrednim radom s djecom u jasličkim skupinama započelo se radionicom „Gric i Grec ne moru mi nic jer in s četkicon i paston recen iš!“  ..
Kroz aktivnost djeca su usvajala opća znanja o zubima i upoznavala se s važnosti pravilne prehrane za zdravlje zubi te su u tu svrhu korišteni razni didaktički materijali (priča Gric i Grec, plakati, ilustrirana ručno izrađena slikovnica velikog formata “Mliječni zubi“, piramida zdrave prehrane, radni listovi za bojanje s prikazom dobre i loše hrane te zdravog i bolesnog zuba, prikaz karijesa …).
Praktični dio aktivnosti sastojao se od usvajanja pravilne tehnike pranja zubića u čemu je pomogao naš prijatelj „Dino“ – model lutka dinosaura. Djeca su mu vrlo rado četkala zube. Učilo se i o održavanju higijene pribora za pranje zuba. Na kraju aktivnosti svako je dijete pokazalo što je naučilo i savladalo. Moramo napomenuti kako su zdravstvena voditeljica, kao nositeljica aktivnosti i odgojiteljice, vrlo ponosne na vaše i naše mališane.
Pozivamo i roditelje na suradnju u dosljednosti usvajanja ove temeljne navike zdravlja.
Skupina će svakog dana upisivati na „Kalendar pranja zubića“ svoj uspjeh uz simbol smajlića :).
Aktivnost je započela sa starijim jasličkim skupinama Slonići, Cvrčci, Pahuljice i Perlice, a nastavlja se u ostalim jasličkim skupinama.