“Le Olive” sudjelovale na 6. kolu zimske lige u trčanju

Vodeći se uzrečicom “u zdravom tijelu zdrav duh”, naše su se odgojiteljice Biljana Kvalić i Iris Vlačić dosjetile motivirati dječicu iz svoje skupine “Le Olive” za sudjelovanje na 6. kolu Istarske zimske lige u trčanju. Trojica dječaka, Jurij Vodopivec, Noa Šumberac i Ricardo Kočevar s ushitom su se prijavili za utrku, dok su se ostala djeca predomišljala. Pripreme za Istarsku zimsku ligu započele su još u studenom kada je najavljena zimska liga, a dečki su vježbali na igralištu Matija Vlačić škole koliko im je to vrijeme dopuštalo.

Utrka je održana u nedjelju, 28. siječnja, u Rapcu. Start je bio u autokampu kod hotela Mimosa. Kao uvertira u samu utrku održana je dječja utrka u tri kategorije. Naši su se dečki natjecali u kategoriji za predškolski uzrast dužine 200m. Nakon utrke uslijedilo je druženje uz okrjepu te podjela medalja najboljim trkačima.

Iako nisu osvojili medalje, čestitamo našim malim sportašima na sudjelovanju kao i odgojiteljicama na ideji i podršci hrabrim dečkima. Najoduševljeniji bio je ipak Noa koji je odmah nakon utrke izjavio odgojiteljicama kako želi sudjelovati i na sljedećoj utrci te da ga obavezno obavijeste kada bude sljedeća utrka!