Listopad kod “Pandica”

Mjesec listopad kod naših “Pandica” bio je prepun aktivnosti. Započeo je obilježavanjem Dječjeg tjedna, izradom plakata i druženjem s prijateljima iz odgojne skupine “Lavići”. Odgojiteljice su izvele dva kratka igrokaza koja su djeca pažljivo pratila. Nakon toga počela je prava fešta. Počastili su se voćem i roladom, popili sokić, plesali, pjevali te se zajedno igrali na terasi i u sobi dnevnog boravka.
Zatim su stigli Dani kruha pa su se djeca likovno izražavala raznim tehnikama mijesila slano tijesto.
Razgovarali su o namirnicama koje su potrebne za izradu slanog tijesta, miješali sastojke i samostalno zamijesili tijesto kojeg su modelirali tijekom cijelog tjedna.
To je ujedno bila proba za izradu kruha s nonom Flavijom koja je prilikom posjeta skupini umijesila kruh. Djeca su donijela sve potrebne sastojke te su rado pomagala noni u izradi. Nestrpljivo su čekali da se tijesto “digne”, a potom još nestrpljivije da se kruh ispeče i ohladi. Nakon kušanja, među sobom su razgovarali kako je njihov kruh jako ukusan. Potom su uzbuđeno čekali na sljedeći veliki izazov – posjet Gradskoj knjižnici Labin. Nakon doručka uputili su se pješice do Gradske knjižnice u kojoj su zaista uživali. Naše drage knjižničarke pročitale su im priče u kojima su djeca aktivno sudjelovala, a zatim im dale priliku da sami odaberu slikovnicu za listanje. Kako bi se napunili energijom za povratak u jaslice, odgojiteljice su im organizirale mali piknik ispred knjižnice.
Povodom Dana jabuka, odlučili su napraviti smoothie. Odgajateljice su oljuštile koru, a djeca izrezala jabuke na sitne komadiće koje su potom ubacili u mikser i promatrali kako nastaje najfiniji jabučni smoothie.
Kao šećer na kraju mjeseca, posjetila ih je mama Aleksandra kako bi im pročitala priču o malom žiru. Djeca su imala priliku proučavati kako izgleda žir i stablo žira, nakon čega je uslijedila i sadnja malih žireva. Naravno da je to našu dječicu najviše razveselilo. U dvorištu jaslica počela je prava potraga za žirevima kako bi ih što više posadili. Koliko su se dobro zabavili, možete vidjeti na fotografijama.