“Ljubav djeci prije svega” u Dječjem tjednu i uvijek

Ovog se ponedjeljka, 1. listopada, obilježavao Međunarodni dan djeteta. Tim danom započinje i Dječji tjedan, a koji se obilježava diljem Hrvatske u prvom punom tjednu mjeseca listopada i traje sedam dana. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost šire društvene javnosti na položaj djece u društvu i ostvarivanje dječjih prava.

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, naše je vrtićarce Centralnog vrtića posjetila zamjenica gradonačelnika Grada Labina, gđa. Federika Mohorović Čekada. Uz šalicu (imaginarnog) čaja predala je djeci darove te porazgovarala s njima o tome što bi sve oni u vrtiću voljeli imati. U isto vrijeme u Raši, vrtićarce su posjetile načelnica Općine Raša Glorija Paliska i njezina zamjenica Tina Damjanić, obradovavši djecu punom košarom voća i slatkiša.

U sklopu Dječjeg tjedna, Grad Labin je i svim mališanima našeg vrtića poklonio i projekciju animiranog filma “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” u Kinu Labin. Zahvaljujemo se Gradu Labinu te općinama Raša i Sv. Nedjelja na sufinanciranju troškova prijevoza autobusima.

Neka nam moto “Ljubav djeci prije svega” pod kojim se Dječji tjedan obilježio, bude nit vodilja kroz cijelu godinu, i vodi nas i vraća – uvijek na ljubav.