Mali humanitarci velikog srca

Može li nam hrpa suhih grančica pronađenih u prirodi poslužiti za pokretanje humanitarne akcije? Ukoliko niste pretjerano sigurni u potvrdan odgovor, poslušajte priču naših „Kapljica“ i vidjet ćete na koji su način grančice, uz male dječje ručice i dobru volju odraslih, uspjele pomoći našim prijateljima u Africi.

Naime, odgojiteljice i djeca skupine „Kapljice“ odlučili su pretvoriti suhe grančice u divne zlatne i srebrne šibe koje su za simboličan iznos nudile roditeljima u tjednu u kojem smo čekali sv.Nikolu. Znamo da šibe donosi Krampus, no ovo nisu bile takve šibe! Ovo su bile šibe za dobru djecu, a porukica koja je krasila šibe služila je kao poticaj da i dalje nastave činiti dobra djela!

Kako bi i svojim prijateljima iz ostalih skupina dali priliku da i oni učine dobra djela i pomognu djeci u Africi, šibe su podijelili i ostalim skupinama. Na taj su način uspjeli ujediniti naš Centralni vrtić u ovoj toploj humanitarnoj akciji kojom su uspjeli prikupiti čak 1.020,00kn koje ćemo u ovo predblagdansko vrijeme poslati UNICEF-u.

Odgojiteljice Danijela i Karmen zahvaljuju se svim kolegicama na uključivanju u ovu akciju te svim roditeljima koji su svoje nesebične priloge stavili u naše UNICEF-ove kasice prasice. Neka nam ova akcija naših „Kapljica“ bude primjer i povod za poticanje zajedništva jer zajedno možemo više, bolje i uspješnije.. Zapravo, zajedno možemo sve!