Mali humanitarci

„Tisuću staza, jedan cilj!“ slogan je ovogodišnje UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza 2021. u koju su se uključili i Rabački delfini. Cilj ove humanitarne utrke bio je podržati uvođenje i proširivanje usluga dnevnog boravka i psihosocijalne podrške za djecu s teškoćama. Sredstva prikupljena Mliječnom stazom 2021. usmjeriti će se tamo gdje je to najpotrebnije: u krajeve Hrvatske gdje usluge stručnjaka za podršku djeci s teškoćama ili programi podrške za njihove roditelje ne postoje ili ih nema dovoljno.

 

Utrka se održavala od 3. do 12. rujna a na nama je bilo da hodajući, trčeći, vozeći bicikl ili romobil sakupimo simbolične kilometre koje smo unosili u aplikaciju. Svakodnevno smo odlazili u duže šetnje, a uvelike su nam pomagali roditelji koji su u popodnevnim satima također išli u šetnje i vozili bicikl s djecom te su i te kilometre unosili u aplikaciju. Prijavom na utrku djeca su dobila narančaste majice i medalje koje su izradili štićenici i djelatnici Malog doma u Zagrebu – Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži s višestrukim teškoćama i oštećenjem vida, dok su vezice za medalje izradili članovi vukovarske udruge Tko se boji sutra još – za podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju.

 

U ponedjeljak 13.09. smo u našem vrtiću imali svečanu dodjelu medalja a ukupno smo prešli 100.15 km.

 

Zahvaljujemo roditeljima koji su nas entuzijastično podržali u ovoj našoj avanturi i vrijedno sakupljali kilometre sa svojom dječicom.