Med kao lijek

Poštovani roditelji ,
u prosincu smo zdravstveni odgoj u jasličkim skupinama započeli edukacijom djece o važnosti meda u prehrani te koristima koje dobivamo redovitom konzumacijom meda i ostalih pčelinjih proizvoda.
Edukacija se pomno planira za svaku odgojnu skupinu u dogovoru s matičnim odgojiteljicama, kako bi sam proces usvajanja znanja o blagodatima meda bio zabavan i poučan. Osim tema o medu, razgovaralo se o životinjskom i biljnom svijetu.
Aktivnosti su započete razgovorom o pčelama te kratkim pričama. Učilo se o procesu stvaranja meda pomoću ilustracija i velike ručno izrađene slikovnice. Ponuđeno je mnoštvo edukativnog materijala uz pomoću kojeg su djeca lakše usvojila znanje o pčelinjim domovima – saćama koje su im kao vizualnu pomoć prilikom učenja izradile odgojiteljice. Kao šlag na kraju ove neodoljive medene avanture, djeca su imala priliku i degustirati različite vrste meda.
Prva odgojna skupina koja je obradila ovu „slatku“ aktivnost jesu „Slonići“ kojih pohvaljujemo!
U aktivnostima na temu meda te u skladu s epidemiološkim mogućnostima,  sudjelovati će sve jasličke skupine, a trenutno su u tijeku pripreme s odgojnom skupinom „Cvrčak“.