Održana edukacija o eTwinning mreži i projektima

Siječanj je započeo veselo i radno u našem vrtiću. Većina se dječice vratila sa zimskog odmora pa su sva naša područna odjeljenja ponovo započela s radom, a naši su djelatnici dobili priliku prisustvovati vrlo zanimljivoj edukaciji o eTwinning mreži.

eTwinning je zajednica odgojno-obrazovnih djelatnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola koja djeluje putem sigurne platforme kojoj mogu pristupiti djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova čiju registraciju odobri Nacionalna služba za potporu eTwinningu. Sudionici se putem mreže mogu uključiti u niz aktivnosti: provedbu projekata s ostalim ustanovama, razmjenu stručnih sadržaja s kolegama i razvoj mreža stručnjaka, sudjelovati u raznim oblicima profesionalnoga razvoja – online edukacije, stručna usavršavanja u obliku seminara, konferencija i sl. Na platformi www.etwinning.net registrirano je više od 670 000 odgojno-obrazovnih djelatnika iz više od 206 000 škola, te je u 39 eTwinning i eTwinning Plus zemalja članica programa provedeno više od 89 000 projekata.

U našem je vrtiću prezentaciju o eTwinningu održala gđa Andreja Sedlar iz Varaždina, jedina Hrvatica iz predškolskog odgoja s titulom ambasadorice eTwinninga koju dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Kroz simpatično i korisno izlaganje, predstavila je našim djelatnicima korisnost i prednosti ove platforme.

Velikim interesom za ovu edukaciju naši su odgojno-obrazovni djelatnici pokazali izuzetnu motivaciju za cjeloživotnim učenjem, ali i spremnost za unaprjeđenjem kvalitete naše ustanove internacionalizacijom i uvođenjem europske dimenzije obrazovanja u praksu.