Održana izuzetno uspješna humanitarna prodaja u sklopu projekta “Škole za Afriku”

Prošlog petka, 13. prosinca, u holu Centralnog vrtića započela je humanitarna prodaja božićnih ukrasa u sklopu UNICEF-ovog projekta „Škole za Afriku“. Ovom edukativno-humanitarnom projektu, čiji je cilj djeci iz 13 afričkih zemalja podržati ostvarenje jednog od temeljnih prava – prava na obrazovanje, naš vrtić sudjeluje već treću godinu za redom.

Ove su se godine u projekt uključila djeca odgojnih skupina “Bubamare” i “Medvjedići” Centralnog vrtića. Zajedno sa svojim odgojiteljicama i roditeljima, izradili su mnoštvo prekrasnih božićnih ukrasa namijenjenih za božićnu humanitarnu prodaju. Prodaja se zbog velikog interesa i nesebičnih donacija roditelja nastavila i ovog ponedjeljka u Centralnom vrtiću, te danas ujutro u područnom odjeljenju Jaslice.

Prikupljen je rekordan iznos od čak 3.251,00kn koje će UNICEF upotrijebiti za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja na Madagaskaru. A u svojim UNICEF-ovim kasicama-prasicama u kojima djeca i roditelji svakodnevno imaju prilike ubacivati svoje dobrovoljne priloge, “Bubamare” su od listopada do prosinca sakupile 391,00kn, a “Medvjedići” 560,00kn. Sveukupan iznos koji ćemo uplatiti UNICEF-u u ovo predbožićno vrijeme tako iznosi 4.202,00kn.

Podsjećamo, “Škole za Afriku” zajednička je inicijativa UNICEF-a, Zaklade “Nelson Mandela” i Hamburškog društva za promoviranje demokracije i međunarodnog prava, pokrenuta 2005. godine u Cape Townu. Od 2008. godine Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji sa zainteresiranim odgojno-obrazovnim institucijama, prikuplja sredstva za program “Škole za Afriku”.

Sudjelujući u ovom projektu, naša djeca na zanimljiv način imaju prilike učiti o dječjim pravima, životu djece na afričkom kontinentu, njihovim potrebama i mogućnostima istovremeno razvijajući empatiju i humanitarnost.

Zahvaljujemo vrijednoj dječici, njihovim odgojiteljicama, roditeljima, nonićima i svim djelatnicima vrtića koji su nas podržali i svojim dobrovoljnim novčanim prilozima pomogli u stvaranju boljeg svijeta za djecu na Madagaskaru.