Posjet Djeda Božićnjaka i Bake Mraz

Tijekom mjeseca prosinca u našem vrtiću vlada predblagdansko uzbuđenje i pripreme za dolazak Djeda Božićnjaka. Djeca su s velikim uzbuđenjem dočekala dan dolaska najdražeg djedice sijede brade ili pak njegove družice, Bake Mraz. Svi znamo kako je Djed Božićnjak jako zaposlen u ovo doba godine pa je da dječica ne čekaju predugo, u neke odgojne skupine poslao svoju odabranicu Baku Mraz.

Dječje oduševljenje prilikom njihovog posjeta, moglo se vidjeti na ozarenim licima. Uz neizostavne poklone koji su ove godine bili u skladu s održivim razvojem kojeg promoviramo i provodimo u vrtiću, iznenadili su dječicu sviranjem i pjevanjem pjesmica te postavljanjem zagonetki kako bi provjerili da li su zaista bili vrijedni i učili tijekom godine.

Neki su bili previše nestrpljivi kako bi dočekali Djeda Božićnjaka u skupinama, pa su se tako naši Rabački delfini i Le Olive zajedno uputili u Pulu na predstavu “Snježna kraljica” teatra Naranča. Djeca su uživali u predstavi a posebno su se obradovali kada ih je došao pozdraviti Djed Božićnjak. Nakon tog su se uputili u šetnju Pulom i posjetu Adventu.

U vrtiću je vladala je vesela dječja cika i vika te pjesma i ples. Vjerojatno si ne možete predočiti tu razinu uzbuđenja i radosti, no nadamo se da ćete u našoj bogatoj galeriji uspjeti uhvatiti barem djelić čarobne Božićne atmosfere koja je vladala u našim skupinama i na Adventu u Puli.