Rasplesani vrtić obilježio Međunarodni dan tjelesne aktivnosti

Udruga Girotondo u sklopu projekta „Move me“ obilježila je Međunarodni dan tjelesne aktivnosti 10. svibnja 2017. godine u našem centralnom vrtiću s puno plesa i veselja, a cilj je bio upoznati najmanje sa važnošću fizičke aktivnosti i redovitog vježbanja kao bitne odrednice zdravlja. Ovaj se dan obilježava svake godine u cilju promicanja tjelesne aktivnosti kao bitne odrednice zdravlja, jer samo 30 minuta tjelesne aktivnosti dnevno značajno unaprjeđuje zdravlje.

Tjelesna aktivnost djece predškolske dobi dio je cjelokupnog razvoja djeteta, jer se u toj dobi razvija se koštano-vezivni i živčano-mišićni sustav djeteta, stoga je neophodno djecu na pravi i kvalitetan način usmjeravati u razne oblike tjelesne aktivnosti. Djeca predškolske dobi kreću se veći dio dana i već na taj način raznim oblicima kretanja, hodanja, skakanja, penjanja i sl. sudjeluju u svakodnevnim tjelesnim aktivnostima. Pravilna i dozirana tjelesna aktivnost djece ujedno utječe i na zdravstveni status tj. na jačanje imuniteta i održavanje sveukupnog zdravlja.

Tjelesnom aktivnosti kod djece potiče se razvoj motoričkih sposobnosti, razvoj psihičkih sposobnosti, jačanje imuniteta, razvoj socijalnih i društvenih vještina, razvoj komunikacijskih vještina, usvajanje higijenskih navika, usvajanje navika pravilne i zdrave prehrane, osamostaljivanje i razvoj zdravog reda i discipline koja se prenosi na sve ostale aktivnosti u životu (učenje, radne navike i dr.). Hvala udruzi Girotondo, čekamo vas opet!