Sudjelovali smo u projektu “Hoditi i zdravi biti”

U sklopu javnozdravstvene organizacije „Hoditi i zdravi biti“, u suradnji s Gradom Labinom i Zavodom za javno zdravstvo, protekli smo tjedan posvetili promociji hodanja – najjeftinijem i najprirodnijem načinu kretanja.

Započeli smo hrabro u ponedjeljak s našim najmlađima, organizirajući igre na igralištu ispred jaslica te šetnjama do obližnjih parkova. Utorak nas je već omela kiša i poremetila planove našim „Rabačkim delfinima“ koji su planirali šetnju po predivnoj Trim stazi. Srijedu je ponovo sunce provirilo pa se tako dvjestotinjak djece iz Centralnog vrtića, područnog odjeljenja Vinež i engleskih skupina u pratnji svojih odgojiteljica i članova stručnog tima uputilo na šetnju do Dubrove gdje ih je dočekala voditeljica plesnog studija „Move me“ Tina Gaspari. Ondje su se svi rasplesali uz zumbu, a u demonstraciji plesnih pokreta Tini Gaspari pomogla je i naša Nika Paliska iz skupine „Rožice“.

Četvrtak smo sudjelovali na konferenciji “Zajedno s Vama do zdravlja” u Rovinju, koja je imala za cilj prikazati pozitivna iskustva i primjere dobre prakse vezane uz kretanje, prehranu i prevenciju. Naša zdravstvena voditeljica predstavljala je naš vrtić prezentacijom „Važnost organiziranog zimovanja djece – naša iskustva“. Prikazali smo naša iskustva i ponovno dobili priznanje za aktivno sudjelovanje u svim aktivnostima vezanim uz zaštitu zdravlja djece i preventivnim aktivnostima.

U petak, najljepši dan u tjednu, sunce se opet vratilo pa su se tako dječica i odgojiteljice iz PO Stari grad spustili do mora i šetali sunčanim Rapcem, a naši su Rašani prošetali ipak kraće no što su planirali pošto im je na polovici puta počela sipiti kišica.

Zahvaljujemo Gradu Labinu na majicama za odgojitelje i fluorescentnim narukvicama za mališane, a mi se veselimo toplijim danima u kojima ćemo nastaviti hodati i boraviti na otvorenom prostoru jer najljepše je od svega boraviti u prirodi.


Galeriju fotografija pogledajte ovdje.