Svečano otvorenje novog dječjeg vrtića u Vrećarima

U Deklaraciji o pravima djeteta piše: “Čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati.” A najbolje im možemo dati tek tada kada svi zajedno udružimo snage i svatko od nas pruži – najbolje od sebe.“ Riječi su to kojima je započela svoj govor na jučerašnjem svečanom otvorenju dječjeg vrtića u Vrećarima ravnateljica Irene Smoković.

A jučer smo dokazali da smo to i napravili. Predivan mali vrtić otvoren je i čeka na svoje mališane. Otvaranjem PO Vrećari, Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ Labin proširuje svoj kapacitet za 1 jasličku i 3 vrtićke grupe, odnosno za sveukupno osamdesetak djece. Ravnateljica se zahvalila svima koji su pridonijeli ostvarenju ovog sna na kojeg su godinama čekali roditelji i djeca na dugim listama čekanja. Od danas, svako dijete dobit će priliku da ovo bude i njegov vrtić. Danas, zajedničkim snagama ostvarili smo cilj da svoj djeci damo ono najbolje što im možemo dati.

Mališani iz „Pčelica“, „Rožica“, „Leptirića“ i „Medvjedića“ svojim su recitacijama i pjesmom uveličali svečano otvorenje, kao i djeca Osnovne škole Vitomir Pajo Širola, župni zbor Presvetog Trojstva crkve u Nedešćini, predstavnici crkve, te članovi RKUD-a Rudar iz Raše. Čast da prereže vrpcu pripala je obitelji Špodnjak čijih petero djece polaze, polazili su ili će tek polaziti naš vrtić. 🙂