“Tratinčice” obilježile Mjesec knjige

Djeca i odgojiteljice odgojno-obrazovne skupine “Tratinčice” obilježili su Mjesec knjige posjetom Gradskoj knjižnici Labin.
Ljubazne knjižničarke  dočekale su djecu s osmjehom na licu i rado ih upoznale s djeci najzanimljivijim – Dječjim odjelom Gradske knjižnice.
Dobro znamo da u knjižnici baš kao i u našem vrtiću postoje određena pravila ponašanja s kojima je djecu upoznala knjižničarka gđa. Radović, koja se zaista potrudila približiti im postupak posuđivanja knjiga ali i podučiti ih ispravnim načinima baratanja i čuvanja knjiga.

Nakon kratke edukacije, uslijedila je projekcija ilustracije priče “Tri prašćića i prehlađeni vuk” koju su djeca pratila s velikim oduševljenjem i interesom. Djeci  se osiguralo dovoljno slobodnog vremena za samostalno istraživanje dječjeg odjela u skladu s naučenim pravilima. Bogat izbor knjiga i slikovnica zainteresirao je djecu na pažljivo čitanje i listanje, nakon kojeg su uredno vratili slikovnice na svoje mjesto.
Ovim putem se zahvaljujemo Gradskoj knjižnici Labin na toplom dočeku i domaćinstvu, suradnji ali i edukaciji naših mališana.