Veselo druženje u labinskom Crvenom križu

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa koji se obilježava u mjesecu svibnju, djeca skupine „The Cubes“ susrela su se u parku kod Spomenika rudaru borcu s ravnateljicom labinskog Crvenog križa, Morin Hukić. Uz veselo raspoloženje, pjesmu, gitaru, edukativnu slikovnicu i medvjedića Juricu, Morin je upoznala djecu s radom Crvenog križa, važnošću tješenja i hrabrenja kod davanja prve pomoći te veoma važnim telefonskim brojem – 112.

Nakon veselog susreta u parku, svi zajedno uputili su se prema prostorijama labinskog Crvenog križa gdje su upoznali i djelatnicu Crvenog križa Barbaru. Morin i Barbara pričale su im o raznim situacijama u kojima Crveni križ djeluje i pomaže. Pokazale su im kako pomoći prijatelju u nesvijesti i pozvale su djecu da se kad narastu uključe u rad Crvenog križa kao mladi volonteri. Također su saznali kako jednog dana mogu postati i dobrovoljni darivaoci krvi. Jako su se razveselili kada su na jednoj od fotografija na zidu prepoznali nasmijano lice Vitine mame, koja je kao mlada djevojka sudjelovala u aktivnostima Crvenog križa.

Na kraju su izmijenili darove – djeca su Crvenom križu darovala darove za potrebite, a Morin i Barbara darovale su djeci edukativnu slikovnicu i puzzle s motivom Crvenog križa. Djeca i odgojiteljice skupine „The Cubes“ vratila su se u vrtić prepuna dojmova uz želju da što prije ponovo sretnu Morin i Barbaru nekoj novoj radionici.

Fotografije možete pogledati ovdje.