Vrtić započeo s online radom, od danas nas pratite u „Vrtiću od dugega“

Sa zadovoljstvom javljamo našoj dragoj djeci i roditeljima, kako od danas naš vrtić započinje s radom na daljinu, odnosno radom online, i to pod simboličnim nazivom „Vrtić od dugega“.

Budući se rok do ponovnog otvaranja dječjih vrtića zbog pandemijske situacije prolongirao do daljnjega, odlučili smo u narednom periodu nastaviti pružati podršku roditeljima i djeci, međutim na jedan drugačiji način nego što smo to činili do sada. „Vrtić od dugega“ osmišljen je s ciljem kako bi roditeljima, uslijed trenutne krizne situacije, mogli pružiti podršku kroz različite ideje i aktivnosti za rad kod kuće. Sadržaji koje ćemo objavljivati bit će raspoređeni u šest različitih kategorija, razvrstani po dobi djece i posebnim programima, a nadopunjavat će se novim aktivnostima na tjednoj bazi.

Želimo također naglasiti kako su naši odgojitelji u proteklom periodu nakon zatvaranja vrtića svo vrijeme bili aktivni u pružanju podrške roditeljima, otvoreni za njihova pitanja i nedoumice te im nudili sadržaje i ideje za rad kod kuće. Na našoj web stranici, u rubrici „Zabavljajmo se kod kuće“, pripremamo roditeljima razne poveznice na sadržaje primjerene razvojnim potrebama i interesima djece koje ćemo nadopunjavati i dalje, a u rubrici „Kutak za roditelje“ donosimo stručne članke o razvoju i odgoju djece te savjete kako pružiti djeci podršku u periodu zdravstvene krize. Roditeljima je ponuđena i stručna psihološka pomoć naše vrtićke psihologinje koju mogu kontaktirati telefonski, a sve u svrhu pružanja kontinuirane podrške našim korisnicima u ovoj izazovnoj situaciji te želji da ostanemo međusobno povezani.

Pokretanjem „Vrtića od dugega“ napravili smo još jedan korak dalje te se nadamo kako će naše odgojiteljice svojim trudom i angažmanom ne samo uspjeti zabaviti i animirati djecu, već im i poslati poruku kako ih u ova vremena koja su nas zadesila nismo zaboravili, kako mislimo na njih i kako su nam važna.

„Vrtić od dugega“ pronaći ćete na našoj naslovnoj stranici u desnom dijelu iznad „Kutka za roditelje“ ili jednostavno kliknite ovdje!