Skip to main content

Zdravstveni odgoj u prosincu i siječnju

Poštovani roditelji,
u prosincu smo zdravstveni odgoj u jasličkim skupinama započeli edukacijom djece o važnosti meda u prehrani te koristima koje dobivamo redovitom konzumacijom meda i ostalih pčelinjih proizvoda.
Edukacija se pomno planira za svaku odgojnu skupinu u dogovoru s matičnim odgojiteljicama, kako bi sam proces usvajanja znanja o blagodatima meda bio zabavan i poučan. Osim tema o medu, razgovaralo se o životinjskom i biljnom svijetu.
Aktivnosti su započete razgovorom o pčelama te kratkim pričama. Učilo se o procesu stvaranja meda pomoću ilustracija i velike ručno izrađene slikovnice. Ponuđeno je mnoštvo edukativnog materijala uz pomoću kojeg su djeca lakše usvojila znanje o pčelinjim domovima – saćama koje su im kao vizualnu pomoć prilikom učenja izradile odgojiteljice. Za kraj ove neodoljive medene avanture, djeca su imala priliku i degustirati medne kuglice (na bazi meda i kukuruznih pahuljica) s jogurtom, što im se jako svidjelo.

U aktivnostima na temu meda te u skladu s epidemiološkim mogućnostima, u prosincu je sudjelovala skupina Slonići, a u siječnju skupine Cvrčak, Pandice, Perlice, Pačići i The Angels. Kako im je bilo, možete pogledati u našoj galeriji.

Pohvale svima!