Outdoor classroom day

Jučer su mališani „Rabačkih delfina“ prigodno obilježili Outdoor classroom day, dan koji se diljem svijeta obilježava dvaput godišnje, a njima je ovo već drugi puta da su se uključili. Radi se o globalnom pokretu kojemu je cilj učiniti boravak na otvorenom važnim dijelom života i dana svakog djeteta. Na taj dan učitelji, odgojitelji i roditelji organiziraju učenje i igru djece i učenika izvan zidova škole, vrtića ili vlastitog doma.

„Rabački delfini“ i inače pokušavaju iskoristiti vrijeme u prirodi za igru i učenje. Jučer su tako krenuli put šumarka pored vrtića pretvorivši se u lovce na lišće i ostalo blago koje priroda otkriva. Oboružani povećalima i materijalima koje su pripremile odgojiteljice pronalazili su, promatrali, sortirali, lijepili, fotografirali lišće raznih boja, cvijeće, žireve… Osluškivali su zvuk vjetra ležeći na mekoj travi, osjetili miris jeseni. Dobili su zadatak tražiti neobičan list na obližnjim stablima kako bi osvojili ruku princa ili princeze, postali su vjeverice što čuvaju lješnjake od drugih životinja… Od sakupljenog lišća i cvijeća stvarali su slova nastavljajući aktivnost koju su započeli prije nekoliko dana kako bi napravili Prirodnu abecedu.

No, slike govore više od riječi pa virnite u galeriju, a za kraj ćemo još dodati da su zaista iskoristili dan za učenje svim svojim osjetilima te su rumenih obraza i sretnih lica na kraju avanture svi digli palac gore jer bi ovakav dan svakako trebalo ponoviti.