„Školjkice“ i „Lavići“ u iskricama ljubavi i zajedništva

Zakoračili smo prema kraju mjeseca prosinca, najhladnijeg, ali i koliko god paradoksalno zvučalo, najtoplijeg mjeseca u godini. U ovo doba godine obitelj i prijatelji pronalaze više vremena za druženje, darivanje, zagrljaje, utjehu, grijanje uz toplinu vatre, vrući čaj, čime iskrice ljubavi i zajedništva bivaju sve veće. No, nerijetko život piše i malo drugačije priče, u kojima se glavni junaci ponekad osjećaju usamljeno, tužno, nesretno, hladno… kažu odgojiteljice Rea i Nataša iz skupine „Školjkice“ koje su ovoga prosinca krenule u pravu malu humanitarnu akciju ne bi li zajedničkim snagama uspjeli iskrice učiniti što sjajnijima.

Cijeloga prosinca dječje ručice vrijedno su izrađivale čestitke, a zajedno s roditeljima prikupljala se hrana i higijenske potrepštine koje su namijenjene Socijalnoj samoposluzi grada Labina. Osim razvijanja empatije, humanosti i brige o drugima, djeca skupine susrela su se i s početnim matematičkim pojmova. Svakoga dana, kada je pojedino dijete donijelo paket, ono je upotpunilo bradu Djeda Mrazu na točno određenom mjestu koje je obilježeno brojem. Time su mu pomogli da njegova brada biva sve veća, kada 25. prosinca bude raznosio poklone diljem svijeta.

Istovremeno, i njihovi susjedi iz skupine „Lavići“ priključili su se humanitarnoj akciji Radija istre „Košarica dobrote“. U samo dva dana sakupili su velike količine odjeće, obuće, igračaka, hrane i ostalih potrepština koje su jedva stale u automobile naših odgojiteljica Bojane i Petre!

Veliko hvala obiteljima iz skupina „Školjkica“ i „Lavića“ koji su na vrlo srčan, nesebičan, human i suradnički način doprinijeli da iskrice ljubavi i zajedništva bivaju sve veće, a toplina ispod lijevog ramena ugrije i najhladnije dane ovoga prosinca.