Istra u očima djece

I ove pedagoške godine Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ Labin sudjelovao je u Projektu implementacije zavičajnosti u kurikulume predškolskih ustanova Istarske županije na temu: “Istra u očima djece – istražiti, upoznati, razumjeti i zavoljeti zavičaj“.
Umreženi u zajednicu učenja implementacije zavičajnosti, četiri odgojne skupine surađivale su u ostvarenju refleksija aktivnosti vezanih za naš kraj na teme ribarstva, maslinarstva, upoznavanja Učke i autohtonih domaćih životinja – „Medvjedići“, „Leptirići“, Tratinčice“ i „Pingvini“.
U Pazinu je 26. svibnja održan Festival zavičajnosti na kojem je 18 istarskih vrtića prezentiralo rezultate svoga rada na Projektu zavičajnosti. Domaćin Festivala bio je DV „Olga Ban“ Pazin.
U jutarnjim satima djecu odgojnih skupina „Medvjedići“ i „Tratinčice“ ugostili su djelatnici i djeca DV „Olga Ban“ Pazin – PO Gračišće. Pripremili su bogat program za djecu te su zajedno obišli vinograde i voćnjake gdje su brali trešnje, igrali igre na otvorenom i uživali u zajedničkom druženju.
U poslijepodnevnim satima u pazinskom je Spomen domu održan stručni skup Festivala zavičajnosti koji je otvorio župan Istarske županije Boris Miletić i zahvalio se svim sudionicima Festivala.
Odgojiteljice odgojne skupine „Medvjedići“ Nives Kamenar i Katarina Filipović prezentirale su projekt „Medvjedići i ribice“ kojeg su ove pedagoške godine uspješno provodile u svojoj odgojnoj skupini.