Aktivnosti na otvorenom u lipnju

Još jedna pedagoška godina se za predškolsku djecu primiče svom kraju. Iako u nezahvalnim uvjetima pod prijetnjom pandemije, uz bolesti i samoizolacije, može se procijeniti kako je bila vrlo bogata aktivnostima i sadržajima, prvenstveno zahvaljujući organizaciji ustanove i golemom trudu i radu odgojiteljica.

Lipanj je donio ukidanje i ublažavanje epidemioloških mjera pa su odgojne skupine ponovno mogle družiti u igri i aktivnostima. A sve je odvijalo pretežno na vanjskom prostoru.

Djeca su uživala u igrama vodom i u pravim „vodenim“ danima u bazenčićima na terasama. Na taj se način obilježio i prvi dan ljeta, uz igre školjkama i kamenčićima.

Dan vrtića obilježen je na dvorištima, igralištima i livadama i uz izlete u Rabac uz takmičarske igre i nezaobilazno sjećanje na Pjerinu Verbanac. Nisu izostale dirljive izjave djece što za njih znači vrtić i prijateljstva ovdje stečena.

Na Svjetski dan okoliša naglašavala se važnost očuvanja i brige o okolini, pravilnog sortiranja otpada, recikliranja, zalijevali su se uzgojeni plodovi i biljke u malim vrtovima.

Sa osnovama tenisa upoznalo se i u igri okušalo oko 120 djece iz šest odgojnih skupina zahvaljujući organizaciji Teniskog kluba Rabac i poduci njihovih članova. „Ribice“ su taj dan iskoristile i za igru na dječjem igralištu Valamara.

Za kraj pedagoške godine vrlo su bila važna druženja i izleti . Predškolci se opraštaju od vrtića i tim povodom predškolci „Loptica“ uživali su na Cresu. Oni su sakupili sredstva za izlet prodavajući u svojoj „butegi“ predmete koje su sami izradili. Djeca iz PO Stari grad od predškolaca se oprostila na druženju s roditeljima u Tunarici, a djeca odgojne skupine „The Rainbows“ u tematskom parku Saint Michael u Savičenti. U Gologoričkom dolu bile su „Tratinčice“. Mnoge su se odgojne skupine završno družile u dvorištima svojih objekata. Bilo je mnogo igre i zabave, pjesama i stihova, dramatizacija, smijeha i lijepih sjećanja. Predškolci su dobili diplome za uspješan završetak predškolskog obrazovanja – predškolci sretno!

Pripremila:

mr.sc. Ljiljana Krušelj,

stručni suradnik pedagog mentor