Božićne priredbe i “Baš naš advent”

U našem su se vrtiću u vrijeme adventa provodile brojne zabavne aktivnosti koje smo za kraj tjedna prigodno obilježili predivnim božićnim priredbama i održavanjem “Baš našeg adventa”. Moramo priznati da nam je to najljepše vrijeme u godini, vrijeme zajedništva i iščekivanja Božića.

PO Vrećari održali su božićno novogodišnju priredbu u Svetom Martinu. Druženje humanitarnog karaktera okupilo je djecu od jasličke do predškolske dobi u kojoj su svi zajedno otvorili i zatvorili program prigodnim pjesmama. Skupina “Zebrice” recitirala je svoju pjesmu “Djed Mraz” dok je skupina “Pingvini” uz zajednički pozdrav Novoj godini, imala nekoliko igrokaza (Snjegović, Božićna jela, Snjegović u kaputu) te recitacije (4 najvažnije male riječi, Pred novogodišnjom jelom i Zvoni zvon).

Djeca su spontanim izjavama otvorila i zatvorila program te su u svojim kostimima dodatno upriličili nastup. Tijekom zajedničkog druženja skupljao se i dobrovoljni prilog povodom projekta “Škole za Afriku” ukrasima i čestitkama koje su izradila djeca. Nakon priredbe nastavilo se druženje roditelja, djece i djelatnika uz prigodnu zakusku te fotografiranje djece.

Odgojna skupina “The Cubes” iz Labina, održala je božićnu priredbu u holu PO Jaslice Labin. Djeca su u opuštenoj i vedroj atmosferi iznenadila svoje roditelje spletom božićnih pjesama i stihova na hrvatskom i na engleskom jeziku. Zahvalili su se mami Aleksandri i tatama Filipu i Dinu koji su dodatno svih razveselili glazbom trube, trombona i harmonike. Za kraj priredbe održali su mini-disco uz sokove i malu zakusku koju su priredili vrijedni roditelji.

Za kraj tjedna danas se u Jaslicama Labin održala završnica “Baš našeg adventa” na kojem su se djeca iz svih odgojnih skupina uz odlično raspoloženje i dobru atmosferu počastila uz pjesmu, ples i razne igre. Dječica su plesala na stihove veselih božićnih pjesama, kušali kekse i fritule te pozorno poslušali svoje velike prijatelje kako pjevaju božićne pjesme na engleskom jeziku.

Odgojno-obrazovne skupine “The Rainbows” i “Rika” bavile su se ukrašavanjem prostora i izradom Božićnih ukrasa, dok su “The Cubesi” pružali glazbenu pratnju i organizirali pravi Božićni koncert. Starija djeca rado su pozivala jasličku djecu na sudjelovanje u igrama i plesu u znak blagdanskog zajedništva. Objeručke su ih ugostili te podijelili im fritule i čaj. Također, pohvalili su se i keksićima koje su ispekla dan ranije. Djeca su inicirala i igru “Glazbenih kipova” te je veselje potrajalo i dulje od očekivanog. Dobroj zabavi pridružili su se i članovi stručnog tima te tehničko osoblje.

Nadamo se da ćete kroz fotografije koje slijede uspjeti osjetiti barem dio odlične atmosfere, sreće i zajedništva te prepoznati ogroman trud vrijednih odgojitelja zbog kojih su svi navedeni događaji ispali baš savršeno!