Dječji tjedan

Prošli je tjedan u našem vrtiću protekao u obilježavanju Dječjeg tjedna. Dječji tjedan obilježava se u cijeloj Hrvatskoj svake godine početkom mjeseca listopada, a cilj obilježavanja je nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom skrenuti pozornost šire društvene javnosti na položaj djece u društvu i ostvarivanje dječjih prava.

U našim se odgojnim skupinama, na djeci primjeren način, razgovaralo o ravnopravnosti, poštovanju i pravima djece. Pisale su se poruke odraslima putem kojih se djecu poticalo na iskazivanje vlastitih misli, želja i potreba, a koje su potom izložene u unutrašnjosti naših objekata, na vanjskim ogradama te obližnjim igralištima. U pojedinim su grupama roditelji pisali poruke s opisima svog djeteta, nadimcima ili zajedničkim ritualima koje su tada odgojiteljice čitale, a djeca su se morala prepoznati. Željeli smo na taj način izazvati kod djece osjećaj pripadnosti svojoj obitelji, osjećaj vlastite vrijednosti te ponos zbog svoje jedinstvenosti.

U Dječjem tjednu uvijek dobijemo i prigodne poklone te se stoga zahvaljujemo Gradu Labinu, Općini Raša i Općini Sveta Nedelja, koji su razveselili djecu korisnim poklonima.

Neka nam Dječji tjedan bude i ove godine podsjetnik na promicanje i zaštitu dječjih prava, poticaj da s više odgovornosti i znanja štitimo naše najmlađe, te da ih s više strpljenja i ljubavi usmjeravamo u njihovom odrastanju.