Kako smo proveli prethodne dane

Zbog lijepog sunčanog vremena, proteklih su dana bile najzastupljenije tjelesne i istraživačke aktivnosti djece na vanjskom prostoru.

Povodom “Europskog tjedna mobilnosti” razgovaralo se o alternativnim načinima kretanja pod motom „Kombiniraj i kreći se“. Djeca su pješačila, vozila autoguralice, davala izjave i crtala plakate, crtala po terasama i pločnicima.

U PO Vrećari održana je biciklijada i romobilijada, posjetilo se Feštinsko kraljevstvo gdje se sudjelovalo u raznim natjecateljskim igrama.

Također, organizirano je tjelesno vježbanje za djecu pod vodstvom fizioterapeuta Dejana Gojića i Josipa Bajčića iz centra za rehabilitaciju “Akrion”.

U odgojnoj skupini “Rika” boravio je tata Inko kako bi proveo tjelesno vježbanje s djecom. Nakon razgibavanja osmislio je različite poligone u kojima su djeca i više nego uživala.

Vrtićarci iz PO Raša, koji učestalo sudjeluju u raznim sportskim aktivnostima, zajedno s odgojiteljima uživali su u obilježavanju “Hrvatskog olimpijskog dana”.

Djelatnici HAK-a, Policijske postaje i Autokluba Pula posjetili su djecu Centralnog vrtića Labin te educirali ih o sigurnom ponašanju u prometu.

Jaslička djeca odgojne skupine „Cvrčak“ posjetila su Hitnu pomoć Labin povodom obilježavanja njihovog dana, gdje su imala prilike razgledati vozilo prve pomoći i opremljenost aparatima u njemu.

Odgojne skupine “Pčelice”, “Perlice” i “Cvrčak” iz PO Jaslice Labin, obilježile su “Međunarodni dan starijih osoba” posjetom Dnevnog centra na Marcilnici te uručili korisnicima malene poklone.

U sklopu projekta “Labinjonska loza i suhozidi”, odgojne skupine “Bombončići” i “Zebrice” iz PO Vrećari, ozbiljno su se uhvatile njegove provedbe te odlučile napraviti domaći sok od grožđa ili kako su djeca rekla “dječje vino”, trgali su grožđe kod obitelji Franković te dio pripremali za sušenje u svrhu praćenja procesa i konzumacije.

Akademska kiparica Mia Knežević, održala je likovnu radionicu u PO Vrećari na temu “More na Dubrove”. Djeca su pažljivo slušala upute i napravila prekrasne likovne radove, a posebno su uživala u igrokazu “Riba i morski konjic” sa štapnim lutkama.

Odgojne skupine “The Rainbows” i “The Cubes”, koje provode program na engleskom jeziku, obilježile su Europski dan jezika. Tražeći Europu i njezine države na globusu, razgovarali su o različitim jezicima, njihovom značaju i vrijednostima te time podigli kod djece svijest o važnosti i benefitima poznavanja stranih jezika.

Djeca iz odgojne skupine “Rika”, zajedno s odgajateljicama i asistentima, prošetala su gradom do udruge “Krilo Labina” kako bi je darivale slikovnicama u svrhu daljnje prodaje, a u cilju sakupljanja financijskih sredstava za obnovu prostora djece s teškoćama u razvoju.

Povodom “Dječjeg tjedna” u odgojnoj skupini “Zlatne ribice” iz PO Labin Donji, gostovala je Stella Simić, trenerica juda. Djeci je na primjeren način demonstrirala elemente borilačke vještine juda.

Posjetila se i Gradska knjižnica Labin u kojoj su djeca uživala slušajući priče, dok je zdravstvena voditeljica započela radionice s djecom o pravilnom četkanju zubi.

Odgojna skupina “Ribice” iz Centralnog vrtića, obilježila je Međunarodni dan djevojčica raznim aktivnostima, no djevojčicama je najinteresantnija bila njihova prava modna revija.

Kraj “Dječjeg tjedna” zaokružen je predstavama u izvedbi Teatra Naranča “Pčelica maja”, koja je održana u Kinu Labin te predstavom “Gruffalo” za odgojno – obrazovne skupine “The Angels”,”The Cubes” i “The Rainbows”, koje provode program na engleskom jeziku. Predstava “Gruffalo” u izvedbi odgojiteljica, na engleskom jeziku, oduševila je naše engleziće koji su bili posebno uzbuđeni jer se iza paravana nalaze upravo njihove teacher -ice.

Zaključili smo kako naša djeca uživaju u provedbi različitih sportskih i istraživačkih aktivnosti, osobito na otvorenom prostoru, što smatramo vrlo važnim u svrhu cjelovitog i pravilnog rasta i razvoja.

U nastavku možete pogledati kako su naša dječica uživala u svemu navedenom!