Medvjedići i “Škole za Afriku”

Odgojna skupina “Medvjedići” iz Centralnog vrtića Labin, nastavila je rad na projektu “Škole za Afriku” kako bi zajedno podržali obrazovanje i svjetliju budućnost djevojčica i dječaka u Etiopiji.

Osmislili su razne aktivnosti na upoznavanju biljnog i životinjskog svijeta Etiopije i Afrike. U suradnji s roditeljima izradili su plakate, društvene igre i osmislili razne likovne i govorne aktivnosti.
Surađivali su i s Gradskom knjižnicom Labin te posuđivali razne slikovnice i priče o Africi, a posebno su im se svidjele slikovnice iz zbirke “Bao baobab i mala Kibibi” i “Ja sam Kibibi, a tko si ti?”

Kako bi djeci približili afričku kulturu, odgojiteljice su dogovorile druženje s gospođom Aurelie koja je neko vrijeme živjela i radila u Africi te koja im je donijela razne zanimljive predmete i ispričala ponešto o afričkoj kulturi i tradiciji. Time su djeca saznala kako se na poseban način ulijeva čaj, kako se kuha u glinenoj posudi, te razgledala ručno izrađene zdjelice i nakit. Djeca su poseban interes pokazala za bubnjeve i pokušavali udarati ritam te plesati uz afričku glazbu.

Tijekom mjeseca prosinca u suradnji s roditeljima izrađivali su razne božićne ukrase i organizirali humanitarnu prodaju za djecu Etiopije i time prikupili novčani iznos od 190 eura.

Zahvaljujemo se roditeljima na suradnji i dobrovoljnim prilozima jer samo zajedničkim snagama možemo doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama, te osigurati bolje uvjete za život najranjivije djece.