Projekt “Pokret” predstavljen na 12. Stručnom skupu predškolskih ustanova Istarske županije

Sudjelovali smo na 12. Stručnom skupu predškolskih ustanova Istarske županije u Rovinju u organizaciji Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s Istarskom županijom, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, Dječjim vrtićem Pula te Dječjim vrtićem Neven iz Rovinja.

Na skupu su se obrađivale teme poput zdravstvenog stanja djece u Istarskoj županiji, opismenjavanja djece predškolske dobi, prijelaza iz dječjeg vrtića u osnovnu školu, tjelesne aktivnosti, higijene, igre te osiguranja kvalitete u ranom i predškolskom odgoju.

Odgojiteljice Monika Zulijani i Rea Radin, magistrice predškolskog odgoja, prezentirale su vlastiti primjer dobre prakse pod nazivom “Pokret” čiji je cilj kod djece razviti ljubav prema pokretu, kretanju i općenito tjelesnom kretanju.

Uz brojna ostala predavanja, ukupno njih 18, održala su se i i tri okrugla stola s temama “Profesionalni identitet odgojno-obrazovnih djelatnika”, “Prijelaz iz dječjeg vrtića u osnovnu školu” i “Tjelesna aktivnost u dječjem vrtiću”.