Diseminacija ERASMUS + projekta

Prošlog tjedna započeli smo s diseminacijom ERASMUS + projekta, čija je realizacija planirana kroz više etapa.

U sklopu KA 1 ERASMUS + projekta „Kreativnošću do vrtića po mjeri djeteta“ sudjelovale su odgajateljice Katarina Đapić, Silvija Stojšić i Rea Radin. Odgajateljica Katarina Đapić sudjelovala je na mobilnosti u Portugalu pod nazivom „Taking groups out-of doors“, dok su Silvija Stojšić i Rea Radin prisustvovale tečaju „Creativity in teaching and training trough outdoor and indoor activites“ u Nizozemskoj.

Navedene odgajateljice prve su predstavile vlastite mobilnosti nekolicini intrinzično motiviranih odgajatelja, ravnateljici i pedagoginji. Sudionici koji su prisustvovali diseminaciji imali su prilike saznati općenito o ERASMUS + projektima. Osim navedenog, odgajateljice su prenijele mnoštvo spoznaja, ekspertiza, znanja, iskustava, ali i aktivnosti koje su imale priliku saznati na mobilnostima.

Sudionici diseminacije izrazili su zadovoljstvo prezentiranim aktivnostima i igrama koje će moći iskoristiti u vlastitom odgojno-obrazovnom radu s djecom, roditeljima i ostalim djelatnicima, a time i podignuti kvalitetu rada Dječjeg vrtića.

Sljedeća diseminacija planirana je sredinom mjeseca prosinca te će ista podrazumijevati dijeljenje iskustva i usvojenog znanja kroz prezentacije, praktične primjere te radionice od strane svih sudionika projekta.

Kako nam je uz učenje, dijeljenje znanja jedan od glavnih prioriteta, odgojitelji i članovi stručnog tima Dječjeg vrtića “Kockica”, biti će naši gosti diseminacije koja slijedi.