Konačno – Olimpijada

Svake godine u svibnju predškolci nestrpljivo očekuju sudjelovanje na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Sa tugom su prošle dvije godine razumijevali kako Olimpijade neće biti.

Kako Olimpijski savez Hrvatske ni ove godine nije organizirao Olimpijski festival nismo mogli dozvoliti da se predškolci ne takmiče, pa makar na gradskom nivou. U su radnji sa Savezom sportova Grada pokrenula se inicijativa.

U petak, 20.svibnja gradski stadion je opet vrvio djecom u olimpijskim majicama. Sudjelovalo je oko 150 predškolaca dječjih vrtića Labinštine – DV „Pjerina Verbanac“ Labin, DV „Gloria“ Labin i DV „Kockica“ Kršan.

Natjecali su se u četiri discipline: trčanje na 50 metara, skok u dalj s mjesta, bacanje loptice i štafeta 4 x 25 metara. Sve discipline održale su se u dvije kategorije – djevojčice i dječaci, a najboljima u svakoj kategoriji dodijeljene su medalje.

Pehar za najbolje postignute rezultate dobila su djeca iz DV „Gloria“, a pehar za fair play su glasnim bodrenjem zaslužile „Sovice“ iz PO Vrećari.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Grada Labina i Sportske zajednice Istarske županije i Sportske zajednice Grada Labina, a u organizaciji Sportske zajednice i Atletskog kluba „Albona“.

Ponos i smijeh na licima predškolaca svima nam je najbolja zahvala i nagrada za trud.