“Le olive” u akciji

Odgojna talijanska skupina “Le olive” proteklih je dana sudjelovala u različitim aktivnostima kroz koje je usvojila nova znanja i vještine, a pritom se dobro zabavila.

Održana je Jesenska svečanost koju su proslavili sa stilom u dobroj atmosferi. Djeci su ponuđene razne igre, puzzle “Šumske životinje”, taktilne kartice. U centru biblioteke poticalo se istraživanje ponuđenih slikovnica i knjiga na navedenu temu, listanje, prepoznavanje, imenovanje.

U aktivnost istraživanja jesenskog lišća, kojega su djeca zajedno sa roditeljima sakupila i donijela u vrtić, uključili su svjetleći stol na kojom su djeca ocrtavala lišće, nakon čega ga prema želji bojala, te izrađivala nizanjem jesenske ogrlice. Izrađene ogrlice krasile su djecu i odgojiteljice tijekom svečanosti, koju su proslavili u dvorani vrtića uz pjesmu ples i slobodne igre. Zasladili su se i voćem kojeg su djeca vrlo rado sama pripremala, gulila i rezala na kockice.

Nakon proslave, “Le olive” imale su priliku sudjelovati u radionici obrade vune. Umjetnica Marina Rajšić u Gradskoj galeriji Labin, vodila ih je kroz proces, od čišćenja, pranja i pripreme materijala do finalnog četkanja pređe.

Majka Nevena gostovala je u skupini kako bi pročitala pročitala dvije bajke na srpskom jeziku “Belina” i “Mišo Mrak”, koju su djeca imala prilike pratiti putem ilustracija na smart tv-i uživala usvajajući novi jezik koji im je bio vrlo interesantan obzirom da je sličan hrvatskom.

Također, posjetili su Gradsku knjižnicu Labin u okviru programa “Vrtić u knjižnici”, u kojoj su se podsjetili što se u knjižnici radi, kako se u knjižnici ponaša i kako se čuvaju knjige, nakon čega su uživali u zanimljivoj i duhovitoj slikovnici “Hoću biti velik!” autorice Sanje Pilić.

“Le olive” i DV Labin zahvaljuju svim dionicima na divnom druženju, suradnji i gostoprimstvu.