Maskirana veljača

Vrtić se u veljači jako šareni, to je vrijeme maskiranja, zabave i starinskih običaja. Djeca se upoznaju s običajima najviše maskiranjem i igranjem uloga te govornim i plesnim stvaralaštvom, no važno je znati da dijete u predškolskoj dobi tek stvara sliku o sebi te potrebno je biti vrlo oprezan i ne pretjerivati u želji da dijete pod svaku cijenu bude netko drugi, već ga hrabriti i poticati da prvenstveno bude to što jest i da se upravo zbog toga dobro osjeća.

Maškare u vrtiću prilika su za dijete da na različite načine izrazi osobne strahove i suoči s onime što ga plaši i zbunjuje, zato je u to vrijeme važno da se u odgojno-obrazovnom radu intenzivnije provode aktivnosti vezane uz razvijanje socio-emocionalne inteligencije.

Naši su mališani zaista uživali u svakom smislu tijekom prethodnog maškaranog perioda te u konačnici nisu dozvolili da im kiša pokvari planove povodom mašakare povorke, već su taj dan posjetili dječji maskenbal, a danas su prigodno i ponosno pokazali svoje prekrasne kostime šetnjom kroz grad i poručili kako su oni svoju povorku održali.