Obilježavanje Dana kruha i Dana jabuka

Djeca i odgojitelji protekli su tjedan bili prilično zaposleni obilježavanjem Dana kruha i Dana jabuka. Kroz razne zabavne aktivnosti djeca su upoznala prehrambene namirnice koje se koriste u izradi tijesta i kruha te s jabukom kao zdravom namirnicom.

Kako bi primijenili nešto od naučenog, ali i da na prigodan način zaslade tjedan koji je bio posvećen hrani, zajedničkim snagama i s puno ljubavi napravili su razne slastice, kolače od jabuke, muffine, kiflice i palačinke. Također, gostovale su mame i none, kojima se ovim putem zahvaljujemo na suradnji, a sve su se pripreme odvijale pod budnim okom odgojitelja i odgojiteljica.

Skupina “The Rainbows” tjedan je zaključila vrlo mirisno i ukusno jer bilo je vrijeme za “W is for waffle” aktivnost. Djeca su naučila sastojke kako na hrvatskom tako i engleskom jeziku, miješala tijesto, te uživala u ukusnim wafflima prelivenim javorovim sirupom.

Zaključili smo kako djeca vješto barataju električnim aparatima te kako finije slastice nikada nismo kušali.

Kako su naše odgojne skupine “Loptice”, “Točkice”, “Le olive”, “Leptirići”, Spideri”, “Sovice”, “Rainbows-i” i “Bombončići” bile vrijedne, pogledajte u nastavku.