Obilježen europski tjedan mobilnosti

Povodom Europskog tjedna mobilnosti  skupine  “Tratinčice ” i “Bubamare ” otišle su autobusom u Rabac.  Šetnjom  uz obalu od kampa Maslinica pa sve do Male plaže, djeca su promatrala sve što je slijedilo na putu, od barki, jedrilica, vlakića i trgovina pa sve do ribica u moru. Okupili su se na plaži i igrali bacanja kamenčića u more ” tko će dalje” te pri odlasku sakupljali ih i oslikavali prema vlastitom interesu. Pozdravili su ljeto uz poruku da se vesele dolasku jeseni jer svako je godišnje doba posebno na svoj način.

Međutim, naši su se Medvjedići odlučili na malo drugačije aktivnosti, naime otišli su na zajedničku šetnju s roditeljima na Dubrovu.
Djeci je najzanimljiviji dio predstavljala šetnja kroz šumu u kojoj su imali prilike taktilno i vizualno dolaziti do novih spoznaja.
Dolaskom na Dubrovu slijedilo je zajedničko druženje i igra roditelja, odgojitelja i djece uz razne rekvizite (lopte, rekete, vijače, romobile  frizbije) kao i razgledavanje izloženih skulptura.
Na oduševljenje svih dionika predloženo je da se organizira još takvih šetnji i druženja jer “u zdravom tijelu, zdrav duh”.