Uhvatio sam gnoma

U sklopu međunarodnog projekta NMK, odgojne skupine “The Cubes” i “The Angels” obradile su edukativnu slikovnicu “Uhvatio sam gnoma” i time provele razne zanimljive aktivnosti.

Djeca skupine “The Cubes” Internetskim su pretraživanjem istražili tko su zapravo gnomovi te odlučili od neoblikovanog materijala izraditi svoje male gnomove.
Baš kao i u slikovnici, izradili su “zamku za gnoma”, ilustrirali, no ono što ih je zaintrigiralo bio je upravo miris ružmarina, obzirom da je taj miris jako važan detalj u slikovnici pa su “The Cubesi” tim povodom odlučili napraviti i mali plastenik s ružmarinom.

Skupina “The Angels” interpretirala je slikovnicu na način da su djeca imala priliku izrađivati kape koje nose gnomovi pri čemu su vježbali finu motoriku šake, likovno su se izražavali na tematiku te svakodnevno listali slikovnicu, dok su se u friendship circle-u igrale igre flashcard karticama i pjevala se pjesma “Gnome song”. Djeca su bila poticana na promišljanje o gnomovim postupcima i njihovom svakodnevnom ophođenju prema prijateljima.

Odlične i kreativne skupine kao i uvijek svoje aktivnosti provede kako na hrvatskom tako i na engleskom jeziku.