Vodeni Tjedan zdravlja u vrtiću

Na inicijativu HZJZ djeca jaslica i vrtića su u periodu od ponedjeljka, 04. travnja do petka, 08. travnja mnogobrojnim aktivnostima obilježila Tjedan zdravlja koji je ove godine bio posvećen vodi sa temom „Naš planet, naše zdravlje“.

Svaki je dan u tjednu bio posvećen određenoj temi, pa samim tim, bio i prepun kvalitetnih i kreativno osmišljenih aktivnosti.

Slavio se vodeni ponedjeljak, učilo o vodi na zemlji u utorak, bilo se čisto kao srijeda, dizalo čaše vode za zdravlje u četvrtak i davalo pet(ak) za čisti svijet.

Djeca su bila pravi mali istraživači dok su ispitivali agregatna stanja i svojstva vode. Te kruženje vode u prirodi. Spoznavali su važnost vode za život svih živih bića i potrebu održavanja čiste vode na planeti zemlji. Igrali su se vodom, prali, zalijevali i pretakali. Nezaobilazne su bile aktivnosti osobne higijene i potrebe pijenja vode svaki dan. Nastali su mnogi tematski plakati i sliko priče uz izjave djece. Vodu se upoznavalo i kroz razne pokrivaljke i društvene igre izrađene od neoblikovanog materijala. Oformili su se i vodeni centri aktivnosti, čitale slikovnice o vodi, proučavale enciklopedije i internetski sadržaji uz fotografije, gledali edukativni dokumentarni filmovi.

Sav interes djece za vodene aktivnosti najbolje se može vidjeti u galeriji fotografija.

„Voda je led, voda je para, voda je obična, voda je oblak, voda nam treba za pit“ (M.V.R, 6 godina)