DV Pjerina Verbanac dobio certifikat “Siguran vrtić”

U suradnji s Crvenim križem, ove smo pedagoške godine uključili se u Projekt „Sigurne škole i vrtići“ koji je namijenjen djeci vrtićke dobi. Cilj projekta je pripremiti djecu na izvanredne situacije kojima svjedočimo u sve većem broju, a uvjetovane su klimatskim promjenama.

Marljivo smo obrađivali temu potresa i ponašanja u takvim situacijama, učili adrese stanovanja, broj žurnih službi, komunikaciju u izvanrednim okolnostima,  obilježavali sigurna mjesta unutar i izvan vrtića (tome služe kreativne zastavice u dvorištu vrtića koje ste sigurno zapazili) i igrali edukativnu  igru Ringe, ringe POTRES. Učili smo pravilno odijevati se za vrijeme izvanrednih vremenskih prilika i još puno, puno toga korisnog. Koristili smo razni materijal za prezentaciju potresa, od kratkih video sadržaja, maketa naselja, radnih listova, kocaka za demonstraciju tektonskih ploča, globusa, zanimljive literature, primjerice jedna od omiljenih slikovnica bila je “Gospodin Potres u vrtiću!“.

Skupina Zvjezdice iz Raše obrađivale su temu poplave s obzirom na geografski položaj grada, što je također bilo vrlo interesantno.

Skupine koje su sudjelovale u projektu su: Tratinčice, Kapljice, Loptice, Bubamare, The Rainbows, Zvjezdice i Rabački delfini.

Nakon savladanih navedenih aktivnosti iste bi upisivanjem na platformu projekta polako skupljali bodove i time smo zaslužili certifikat „Siguran vrtić“.

Izrazito smo ponosni na mališane uključene u projekt kao i odgojitelje koji su dali veliki doprinos te ih i ovim putem pohvaljujemo.

Zajedno smo radili, trudili se i doista uživali u cijelom procesu za koji smo osim certifikatom, nagrađeni usvojenim novim dječjim znanjem, a kako nam je bilo možete vidjeti u našoj bogatoj galeriji.