Skip to main content

Druženja i izleti u svibnju

Proljeće u svibnju opija nas zelenilom i suncem, mirisima, bojama i okusima. Tijekom svakodnevnih boravaka na vanjskom prostoru djeca su uživala u šetnjama, uočavala promjene u prirodi, brala cvijeće i uređivala cvjetnjake, proučavala kukce i kušala voće. Obilježen je i Outdoor Classroom day aktivnostima na otvorenom.

Obilježeni su Majčin dan i Dan obitelji. Djeca su u svojim izjavama naglašavala vrijednost zajedništva i ljubavi što su pretočila u vrijedne kreativne poklone koje su za mame izradili svojim spretnim ručicama. Portreti majki i crteži obitelji smiješili su nam se sa panoa i zidova.

Ovaj je mjesec bio posebno bogat druženjima, izletima i posjetama.

Odgojne skupine The Cubes i Le Olive družili su se na engleskoj čajanci.

Predškolci iz Centralnog vrtića zajedno su išli na trim stazu u Rabac, a predškolci The Cubes, Le Olive i Leptirići zajedno su sudjelovali u niz aktivnosti u tematskom srednjevjekovnom parku St. Michael u Savičenti.

Upriličena su mnoga završna druženja s roditeljima u dvorištima vrtića, u Feštinama i ranču Barba Tone u Manjadvorcima. Na druženjima su se roditelji i djeca zajedno igrali, takmičili se, plesali i pjevali.

Ostvarene su posjete osnovnoj školi i Policijskoj postaji.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva Ribice su posjetile Hitnu pomoć a Zvjezdice iz Raše vježbale su postupak sa unesrećenim. U sklopu Projekta Sigurnije škole i vrtići zdravstvena voditeljica upoznavala je djecu sa sadržajem torbe prve pomoći i načinima pomoći pri ozljeđivanju.

Predškolci odgojne skupine Le Olive sudjelovali su na manifestaciji Girrotondo dell Amicizia koja se ove godine održavala u Brtonigli. To je susret vrtića Istre. Primorsko-goranske županije i Slovenskog primorja koji program ostvaruju na talijanskom jeziku. Vrijednost susreta je u jačanju duha zajedništva, socijalizaciji i njegovanje odnosa među djecom i odgojiteljima.

Četiri odgojne skupine koje sudjeluju u STEM zajednici učenja prisustvovale su Nutty Scientists znanstvenom showu koji je spojio kazalište i edukaciju i temeljio se na zanimljivim eksperimentima i upoznavanju kemijskih reakcija u kojima su sudjelovala i djeca. Na taj način se pobuđuje dječji interes za znanost, tehnologiju, inženjerstvo, matematiku i umjetnost.

U izvedbi kazališta Produkcija Z iz Splita izvedena je za vrtićku djecu predstava Put oko svijeta koja je na privlačan način uz glazbu i pjesmu djecu upoznala sa kontinentima, raznim kulturama i životinjama.

Oko 180 predškolaca vrtića Labinštine na gradskom je stadionu odmjerilo svoje vještine u četiri discipline na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Olimpijada, kako festival djeca zovu, je održana pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora a u organizaciji Grada Labina, Sportske zajednice Grada Labina i Atletskog kluba Albona. Najbolji sa ovog gradskog takmičenja sudjelovali su na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića IŽ  Rovinju te osvojili 2. mjesto u ukupnom poretku.

Pripremila:

mr.sc. Ljiljana Krušelj, stručni suradnik pedagog mentor