Skip to main content

Lipanj u vrtiću

Mjesec lipanj svake pedagoške godine karakteriziraju mnoga završna druženja, izleti i oproštaji predškolaca sa vrtićem. Druženja su se pretežno odvijala na dvorištima i terasama vrtićima, ali i putem izleta predškolaca samih ili u društvu prijatelja i roditelja cijelih odgojnih skupina. Velika završna priredba na kojoj je oko 120 razigranih i rasplesanih predškolaca raznježilo i ganulo sve prisutne u sportskoj dvorani održana je povodom obilježavanja Dana vrtića. Mnogi su posjetili osnovne škole a svi su za kraj pohađanja vrtića dobili zaslužene diplome.

Ljetni dani obilovali su aktivnostima na otvorenom, igrama, šetnjama i igrama vodom.

U sklopu projekta NK Iskra – Vinež „Sportom od malih nogu“ šest je odgojnih skupina na nogometnom igralištu nogometnog kluba aktivno sudjelovalo u sportskim i zabavnim aktivnostima. Potezali su konop, savladavali poligon, igrali odbojku i nogomet.

Ove je pedagoške godine prvi puta organizirana manifestacija „Đir“ – dan igara i učenja na otvorenom u sklopu projekta „1000 sati na otvorenom“ koji se u Dječjem vrtiću provodi već dvije godine. Trinaest odgojitelja i stručni tim na Dubrovi je u Parku skulptura dočekalo svu zainteresiranu djecu i njihove roditelje i uključilo ih u razne tjelesne i intelektualne i kreativne aktivnosti. Svi prisutni aktivno su sudjelovali i vrlo se pozitivno očitovali o aktivnostima uz želju da manifestacija postane tradicionalna.

Uspješno je kraju priveden i Projekt implementacije zavičajnosti u predškolske ustanove IŽ „Istra u očima djece – djeca čuvari nematerijalne baštine“. Odgojne skupine „Zlatne ribice“ i „Le Olive“  predstavili su svoje projekte „Kako su kuhale naše none“ i „More na pijatu“ na 7.Festivalu zavičajnosti u Žminju.

U nekoliko odgojnih skupina nutricionisti ZZJZ IŽ ostvarili su aktivnosti zdrave prehrane. Uz upoznavanje sa piramidom zdrave prehrane djeca su klasificirala hranu biljnog i životinjskog podrijetla i učili o važnosti zdrave prehrane.

S početkom srpnja neka su se Područna odjeljenja zatvorila zbog prijavljenog manjeg broja djece u ljetnom periodu, pa se primjenjuje drugačija organizacija rada. Želja nam je da djeca i roditelji uživaju u ljetnim radostima.

 

Pripremila:

mr.sc. Ljiljana Krušelj,

 stručni suradnik pedagog mentor